تاريخ انتشار : 1399/06/15 -
كد :33
استفاده از چوب پلاست در کف سازی
کامپوزیت های چوب پلاست کاربرد بسیاری در صنعت ساختمان دارند و در بخش های مختلف ساختمان ها و محوطه سازی ها استفاده می شوند. چوب پلاست ها با توجه به انواع مختلف به روش های مختلفی تولید می شوند.پروفیل های چوب پلاست عمدتا به شکل توپر و تو خالی تولید می شوند.در ایران عموما پروفیل های چوب پلاست به صورت تو خالی و طبق روش اکسترود تولید می شوند.
کامپوزیت چوب پلاست کف و استفاده از چوب پلاست در کف سازی ترکیبی از پلیمرهای ترموپلاستیک و خرده چوب است که عموما در دمای بالای ذوب پلیمرها مخلوط شده و سپس برای مصارف متفاوت، تحت فرآیندهای مختلف قرار میگیرد. با توجه به نوع فرآیند انتخابی، چوب پلاست میتواند به شکلهای متقاوت در بیاید که همین امر باعث گستردگی استفاده انواع چوب پلاست در زمینه های مختلف از جمله: سقف روف گاردن ، چارچوب در و پنجره، پنل داخلی خودروها، نرده چوبی، حصار، محوطه سازی چوبی، نمای ساختمان، نیمکت پارک، قالب ریزی و صنعت مبلمان شده است. در حقیقت کامپوزیت چوب پلاست این ویژگی را دارد که به بتواند به رنگها، طرحها، اندازهها و تقریبا هر شکلی درآید. از رایجترین نمونه های استفاده از چوب پلاستیک میتوان از مصالح کف چوب که با نام کف ساز چوبی یا نام عمومی کامپوزیت چوب، شناخته میشود اشاره نمود.

نصب و اجرای چوب پلاست
چوب پلاست به دلیل نوع مواد پلاستیکی که ساخته شده است در برابر رطوبت و دما عایق می باشد از همین رو کاربرد وسیعی در صنعت دارد. عمده استفاده از چوب پلاست در پوشش کف در محوطه سازی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین برای ساخت نرده های حیاط، طراحی باغ ویلا و ساخت نیمکت ها در مبلمان شهری از این محصول استفاده می گردد. تولید مبلمان خانگی و در و پنجره از دیگر موارد استفاده چوب پلاست می باشد. چوب پلاست در نما ساختمان و در روف گاردن و در محوطه استخر و در پله های محوطه پارک ها بکار می رود. چوب پلاست به دلیل کاربرد وسیعی که دارد امروزه بسیار پرطرفدار شده و در صنعت ساختمان سازی به خصوص مورد استفاده قرار می گیرد. اما استفاده از چوب پلاست در کف ساختمان ها و به خصوص در کف ویلا ها و حتی استخر ها نیز به دلیل عایق رطوبت بودن بسیار مورد استفاده قرار می گیرند که در زیر بیشتر آن را بررسی می کنیم.
کاربرد چوب پلاست در کف سازی
استفاده از چوب پلاست به عنوان کفپوش به دو صورت تو خالی و تو پر در دسترس می باشند که با در نظر گرفتن شرایط خاص فضا مورد استفاده قرار می گیرند . به عنوان مثال استفاده از چوب پلاست در کف سازی پل طبیعت، همان طور که ذکر شد یکی از کاربرد چوب پلاست استفاده به عنوان چوب پلاست کف می باشد، در چنین مواردی باید میزان جذب آب ، مقاومت پروفیل ها نسبت به خش پذیری و سایشی ، ثبات رنگ کامپوزیت ها ، مقاومت نسبت به شرایط محیطی و شعله سیگار ، تورم ناشی از رطوبت ، پوسیدگی نسبت به حشرات موزی و... مورد تحلیل و بررسی قرار گردد .
مزایای استفاده از چوب پلاست
- استفاده در محیطهای مرطوب و نم دار (به دلیل عایق بودن در برابر رطوبت)
- مقاوم در برابر نفوذ حشرات و جانوران مانند موش و موریانه و…
- دیرتر از حالت عادی شعله ور می گردد.
- برای هر تن از این محصول ۴۵۰ کیلوگرم پلاستیک و ۵۰۰ کیلوگرم خورده چوب بازیافت می گردد.
- حس چوب طبیعی و گرمی چوب را برایمان به ارمغان می آورد.
- جلوی نفوذ آب و ریشه های قارچ و کپک ها را می گیرد.
- مقاوم در برابر جذب و نفوذ هر نوع میکروب و باکتری، مقاوم در برابر نفوذ هرنوع اسید، مایعات و چربی ها
- مقاومت بسیار بالا در برابر خط و خش و شکستگی و همچنین دارا بودن عمر حداقل ۳۰ سال بدون تغییر شکل می باشد.
مراحل نصب چوب پلاست
مراحل نصب چوب پلاست با استفاده از قوطی های فلزی که بر زیر چوب پلاست کف قرار می گیرد،زیرسازی های محکم و با دوام باید انجام بگیردتا از جا به جایی پروفیل های چوب پلاست جلوگیری شود.
نصب چوب پلاست باید زمانی آغاز شود که تمام امور ساختمانی به پایان رسیده باشد و در اجرا و نصب چوب پلاست تداخلی وجود نداشته باشد . زمانی که انجام عملیات زیرسازی را شروع می کنید باید سطح زیرین کار را در هر دو جهت عمودی و افقی تراز نمایید . در صورتی که قصد انجام زیر سازی آهنی را دارید بهتر است سبک اجرا شود.
قبل از نصب هر گونه پیچ ، محل مورد نظر را به وسیله مته و دریل سوراخ کنید و برای ایجاد سوراخ مستقیما از پیچ استفاده نکنید . اگر به تراز نمودن سطح زیرین نیاز پیدا کردید با استفاده از پروفیل های چوب پلاست عمل زیرسازی را انجام دهید . هم چنین می توانید از قطعات ضد آب مانند چوب اشباع شده و پروفیل های آلومینیوم استفاده نمایید . برای تراز نمودن سطح زیرین به هیچ عنوان از مقوا ، کاغذ یا قطعات فیبری استفاده نکنید.
نصب چوب پلاست در تهران
در پاراگراف بالا ذکر شد برای آنکه بتوان پروفیل های چوب پلاست را تا زمان های طولانی مدت بر روی کف ساختمان نگه داریم،برای نصب چوب پلاست درتهران، حتما به زیرسازی نیاز خواهید داشت ، زیرسازی به منظور آماده سازی بستر کار برای نصب چوب پلاست می باشد . به منظور زیرسازی باید از پروفیل های چوبی ، فلزی و یا پروفیل های مخصوص چوب پلاست استفاده نمایید . اگر قصد استفاده از پروفیل های فلزی را دارید باید توسط رنگ پوشش داده شود . در این صورت نسبت به خوردگی مقاوم خواهد بود.
بعد از مرحله زیرسازی باید نصب پروفیل های چوب پلاست را از یک گوشه تا انتها ادامه دهید . چوب پلاست یا پروفیل ها با استفاده از بست های مخصوص روی زیرسازی محکم می شوند . بست ها این امکان را به شما می دهند که در آینده بتوانید چوب پلاست را بدون هیچ گونه آسیب دیدگی از جای خود بردارید. می توانید بهترین متریال و تجهیزات چوب پلاست نما در دکور داخلی و بیرونی ساختمان را با قیمت مناسب و ارزان از مرکز خرید چوب پلاست در تهران تهیه نمایید و با کمک نصابان حرفه ای ما در مجموعه برنا چوب بهترین و زیبا ترین نما را برا ی خود بسازید.
اجرای ترموپلاست
پلیمر گرمانرم یا ترموپلاست در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده است و ترموست در ساخت کامپوزیت ها کاربرد دارد. از ترموپلاست و یا گرمانرم ها در مواردی همچون، دیوارپوش، دکوراسیون داخلی، پله ها، نرده ها،کف سازها ، روف گاردن، قرنیز، آلاچیق، پرگولا، لوور، فضای باز ویلا و استخر و سونا استفاده می شود. پلیمر های گرمانرم در صنعت راه و ساختمان بسیار مورد استفاده و مورد توجه سازندگان قرار گرفته اند..
نصب و اجرای ترموپلاست سریع، آسان و با هزینه کم انجام می شود. انتخاب مصالح ساختمانی مختلف به عوامل متعددی بستگی دارد. یک بخش از انتخاب مصالح به زیباسازی نمای داخلی و خارجی ساختمان مربوط می شود. اگر سری به بازار مصالح ساختمانی بزنید تعداد متریال های مختلف شما را مبهوت می کند.
نصب و اجرای چوب پلاست
نصب و اجرایی چوب پلاست به دلیل این که مقاومت و استحکام بالایی دارد مورد استقبال قرار گرفته است. این دو ماده را به نسبت مساوی پودر کرده و مخلوط می کنند. البته مواد دیگری مانند رنگ، فوم، چسب و… نیز به آن ها اضافه می کنند. افزودنی های دیگر باعث استحکام و روان شدن ماده اولیه می شود. چوب پلاست به روش های مختلفی مانند اکسترود، تزریقی یا قالب گیری تولید و به بازار عرضه می شود.
برای اجرای چوب پلاست ها در کف ساختمان ابتدا باید عملیات زیر سازی، زیر نظر کارشناسان شرکت با متریال مناسب انجام شود، در این عملیات از متریال های مختلفی استفاده می شود که بنا به شرایط محیطی و امکانات فضا انتخاب می شود، این متریال ها می تواند قوطی آهن، قوطی چوب پلاست و قوطی آلومینیوم باشد
برای نصب چوب پلاست بر روی شبکه های فلزی باید از بست مخصوص که به کلیپس یا بست معروف می باشند استفاده کرد که با پیچ شدن به سطح زیرسازی شده، چوب پلاست را کنترل می کند.
زیر سازی چوب پلاست
اولین قدم برای اجرای چوب پلاست شاسی کشی یا زیرسازی آن است. زیرسازی می تواند از جنس قوطی فلزی، چوب، قوطی چوب پلاست یا زیره های پلاستیکی باشد. انتخاب نوع زیرسازی به مکان مورد نظر بستگی دارد.
معمولاً برای پوشش دیوار و کف در فضای داخلی ساختمان از چوب، چوب پلاست و پلاستیک استفاده می شود. در اکثر پروژه ها برای فضای باز فلز گالوانیزه، استیل یا آلومینیوم استفاده می کنند. توصیه ما این است از فولاد معمولی که رنگ آمیزی شده هستند کمتر استفاده کنید.
مقدمه شاسی کشی در اجرای چوب پلاست تراز کردن و شیب بندی سطوح است. برای دیوار و سقف رعایت استاندارد های نصب و اجرا، الزامی هستند. نمی توانید چوب پلاست را به تنهایی به سازه ساختمان متصل کنید. به عبارت دیگر باید زیرسازی بین سازه بتن، سیمان یا مواد دیگر با چوب پلاست انجام شود.