تاريخ انتشار : 1399/02/14 - 09:50
كد :9
نمای چوب پلاست
از دیرباز تاکنون، استفاده از چوب نقش مهمی در تمدن و سکنی گزینی انسان داشته. پس از گذشت دوره غار نشینی، انسان ها به فکر ساختن سرپناهی امن برای خود افتادند، و در واقع اولین خانه های ساخته شده توسط انسان با چوب درختان بوده است.
میل انسان به استفاده از چوب در طراحی و ساخت مسکن همچنان پابرجاست. با پیشرفت تمدن و نیاز به امنیت بیشتر جوامع امروزی، استفاده از چوب کم رنگ تر شده است و چوب پلاست نما جایگزین آن شد، چرا که چوب طبیعی در برابر حوادث طبیعی مانند سیل، زلزله و آتش سوزی مقاومت پایین تری به نسبت دیگر متریال های ساختمانی دارد.با این حال از طرفداران طراحی چوبی کاسته نشده است.
ساخت چوب پلاست
با توجه به نیاز بازار و طراحان ساختمانی به محصولات و صنایع چوبی با دوام، محصولی به بازار آمد با عنوان چوب پلاست. چوب پلاست ها از ترکیب الیاف طبیعی چوب و پلاستیک به وجود آمده اند که ظاهری دقیقا به شکل چوب و دوامی بالاتر از چوب طبیعی دارند. از چوب پلاست ها می توان در بخش های مختلف طراحی یک ساختمان استفاده کرد مانند : نمای ساختمان چوب پلاست، طراحی دکور داخلی چوب پلاست، طراحی مبلمان شهری چوب پلاست، طراحی نرده و آلاچیق چوب پلاست می باشد.میتوان از چوب پلاست در نمای خارجی و داخلی ساختمان استفاده کرد. مسلماً چوب پلاستی که برای فضای بیرونی استفاده میشود ویژگیهای بیشتری نسبت به چوب پلاست معمولی دارد و آن هم ضد آب بودن این کامپوزیت پلاستیکی است.

ویژگی های نمای چوب پلاست
نمای خارجی ساختمان حکم اولین برخورد را دارد. نما ساختمان علاوه بر زیبایی و کاربردی بودن باید با دوام نیز باشد. استفاده از چوب پلاست در نمای ساختمان زیبایی نما را دو چندان کرده و احساسی گرم و دلنشین را به مخاطب القاء می کند. در کنار این زیبایی منحصر به فرد، چوب پلاست دارای مقاومت و دوام بالایی است. برخی ویژگی های کلی چوب پلاست ها به شرح زیر می باشد:
- ضد آب و رطوبت
- سبک و مقاوم در برابر هر نوع ضربه و خش
- مقاوم در برابر حریق
- تغییر ناپذیر، حداقل 30 سال ماندگاری ظاهری
- قابل بازیافت و کاملا هماهنگ با محیط زیست
- قابل شستشو
- آنتی باکتریال ، مقاوم در برابر جذب و نفوذ هر نوع میکروب و باکتری
- مقاوم در برابر نفوذ هرنوع اسید ، مایعات و چربی ها
قیمت نمای چوب پلاست
قیمت نمای چوب پلاست بسته به متریال و کیفیت مواد اولیه به کار رفته در ان می تواند با قیمت متفاوت عرضه شود.
ارزان قیمت ترین متریال پروفیل های چوب پلاست و چوب ترمو برای نمای ساختمان می باشد که نسبت به مصالح سیمانی و بتنی از قیمت های کمتری برخوردار است.چوب ترمو به خاطر اینکه از حرارت ساخته شده است، بسیار در برابر عوامل محیطی و آب و هوایی استوار است و در سال های طولانی تری می توان از آن به خوبی استفاده کرد.
نمای داخلی چوب پلاست
چوب ترمو در نمای داخلی ساختمان یک گزینه بسیار عالی محسوب می شود. دلیل این برتری نیز این است که نمای ساختمان در معرض نور مستقیم و مضر خورشید، باران و برف، تغییرات دما از سرما به گرما و برعکس، نفوذ گرد و خاک و آلودگی، پوسیدگی و قارچ زدگی و ... قرار دارد و امکان آسیب دیدگی و خسارت آن خیلی زیاد است. استفاده از نما های دیگر مانند چوب های معمولی، آجر، سنگ، سیمان و ... نما و دیزاین ساختمان را در برابر این آسیب ها مصون نمی کند. در نتیجه با گذشت زمان بسیار کمی، باید نمای ساختمان را به طور کلی تغییر داد و این تغییرات نیاز به صرف هزینه های اضافی بسیار بالایی دارد.
نمای داخلی ساختمان مانند نمای بیرونی ساختمان از اهمیت بالایی برخوردار است و با استفاده از زیرسازی های مناسب و استوار می توان ستون ها چوبی با دوام و پایداری را برای ساختمان ایجاد کرد.
انواع چوب در نمای ساختمان
چوب پلاستیک، کامپوزیتی است که از اختلاط مواد پلیمری همچون پلي پروپيلن٬ پلي اتيلن، پی وی سی و انواع بايندر و پركننده هاي سلولزي از قبيل خاك اره٬ پودر چوب والياف سلولزي را دربرميگيرد. این محصول دارای ظاهری شبیه چوب و خواصی همچون پلاستیک است.از انواع چوب در نمای ساختمان می توان به چوب ترمو و چوب پلاست اشاره کرد که معمولا در پروژه های ساختمانی بسیار مورد استقبال قرار گرفته است.
هدف از پوشش و نمای ضد آب نه تنها محدود کردن نفوذ رطوبت به پوشش ساختمان یا نما ویلا بوده، بلکه ایجاد یک نقطه میانی داخلی برای روان شدن آب و کم آبی در صورت نفوذ آب به سازه است. یک نماپوش ضد آب میتواند آب را منحرف کند، رطوبت را از بین ببرد، هر آبی را که به روکش فلزی نفوذ کرده است خشک کند و به طور موثری بادوام خواهد بود تا در طول زمان بدون خراب شدن اجزا مقاومت کند.
متریال نمای چوبی
متریال نمای کامپوزیت چوبی باید آنقدرقوی باشد تا بتواند با تغییرات دما بدون از دست دادن مقاومت با هر گونه عوامل فیزیکی و محیطی مقابله کند.
زمانی که مواد اولیه ساخت چوب پلاست با یکدیگر ترکیب شدند، در قالبی ریخته شده و خشک میشوند. پس از اینکه این فرآیند خشک شدن پایان یافت،در این مرحله لازم است که تغییراتی در ظاهر آن ایجاد شود تا در نهایت یک چوب پلاستیک با کیفیت و زیبا داشته باشیم. اغلب افراد از این کامپوزیت برای طراحی مدرن ساختمان خود بهره میبرند.