mob دفتر کرج: 02632252192                          دفتر تهران 02155281744                  
ارتباط مستقیم با واحد فروش    
location شعبه مرکزی : کرج طالقانی جنوبی خیابان سیدالشهدا فروشگاه برنا چوب پلاست البرز 
             شعبه نوشهر: کمربندی چالوس به نوشهر، نرسیده به کوشک سرا
گروه خبري : آخرین اخبار
تاريخ انتشار : 1399/12/04 - 09:02
كد :49

کاربرد چسب صنعتی

امروزه انواع مختلفی از چسب‌ها را می‌توان در بازار پیدا کرد که برای مصارف مختلف طراحی و ساخته شده‌اند. مهم‌ترین موضوع در مورد چسب‌ها این است که آن‌ها برای کاهش میزان هزینه و زمان لازم برای توسعه و ساخت یک محصول ساخته شده‌اند. ما در برناچوب نمایندگی فروش انواع چسب چوب صنعتی برای اطلاع رسانی خدمت شما عزیزان به بررسی کاربرد چسب صنعتی می پردازیم.

چسب صنعتی چیست

چسب صنعتی از اجزای اصلی در بسیاری از صنایع هستند و کاربرد آن از تولید کفش، کارتن، مبلمان تا صنایع بزرگ‌تر همچون صنعت اتومبیل سازی و ساخت هواپیما را در برمی‌گیرد. صنعت هوا و فضا اولین بخشی بود که استفاده از چسب‌ها را در هواپیماسازی ارتقا داد و در نتیجه رشد صنعت هوا و فضا و هواپیما سازی تکنولوژی تولید چسب تا حد زیادی تحت تاثیر قرار گرفت. در حقیقت نیاز صنعت به قدرت ساختاری زیاد و مقاومت در مقابل فرسودگی، تولید چسب‌هایی با کارایی بالا و کاربردهای مختلف خانگی و صنعتی را گسترش داد. ما در برنا چوب نمایندگی فروش انواع چسب چوب صنعتی در ایران آماده ی ارائه انواع خدمات در این زمینه به شما صنعتگران گرامی می باشیم.

کاربرد چسب صنعتی

تاریخچه استفاده از چسب صنعتی

یکی از قدیمی ترین روش های اتصال اجسام به یکدیگر استفاده از چسب بوده است و آثار گذشته نشان می دهد که حدود سه هزار سال قبل از چسب استفاده می شده است . چسب های قدیمی حالتی شبیه به قیر داشته اند و برای مثال از آنها به صورت ساروج در ساخت برج بابل استفاده شده است تا قرن بیستم تکنولوژی چسب ها پیشرفت بسیار کمی داشته است . در جنگ جهانی دوم قدم های بزرگی برای اتصال فلزات به یکدیگر و به سایر مواد بعلت نیاز شدید به انها برداشته شد برای این منظور از مخلوط رزین فنلی باپلی کلروپرن و یا تیتریل را بر چسب های مفیدی ساخته شد.در سال 1950 به منظور چسباندن فلزات به یکدیگر تلاشی فراوان شد و نمونه هایی از چسب های اپکسی که قدرت چسبندگی بسیار خوبی به مواد مختلف دارند . تهیه گردید.تکنولوژی چسب ها در سه دهه اخیر رشد زیادی نموده است . برای مثال . آمار نشان می دهد که در سال 1966 در حدود هفت میلیون پوند چسب در دنیا مصرف شده است که نسبت به مصرف سال 1965 پانزده درصد افزایش داشته است. چسب های ساختمانی از رشد تولید و مصرف بیشتری برخوردارندو فرمولهای جدیدی از این نوع چسب ها همواره برای کاربردهای جدید ارائه می گردد. تولید کنندگان این چسب ها هم برای تولید انواع آنها در رقابت می باشند.امروزه در دنیا بیش از صدها سازنده و فرمول دهنده چسب وجود دارند و این تعداد روز به روز افزایش می یابد برای مثال صنعت چسب در آمریکا بصورت یک حرفه تخصصی در آمده است که در آن هزاران نفر به کار و فعالیت مشغولند.

ساختار چسب صنعتی 

مواد پلیمری نخستین ترکیباتی هستند که در ساخت چسب‌های صنعتی بکار می‌برند. در گذشته تولید کنندگان پلیمرهای گیاهی مانند نشاسته، دکسترین، کازئین را استفاده می‌کردند که امروزه منسوخ شده است.حال واحدهای تولید کننده پلیمرهای مصنوعی همچون اپوکسی، پلی‌اورتان، رزین‌های آمینی، فنولی و سیلیکونی، پلی‌سولفیدها، پلی‌ونیل‌استات، پلی‌آکریلیدها و … را جایگزین ‌مناسبی دیده‌اند که روزبه‌روز رونق بیشتری با ایجاد خاصیت چسبندگی مناسب فراهم کرده‌اند و در استقبال از چسب‌های صنعتی نقش زیادی دارند.البته نباید فراموش کرد که علاوه‌بر مواد پلیمری، حلال‌ها، ترکیبات پایدار کننده، مواد پر کننده، مواد ضد کف، ترکیبات تلغیظ کننده و مواد نرم کننده نیز با نقش‌های متفاوتی که دارند در تشکیل چسب تاثیرگذارند.

انواع چسب صنعتی

چسب‌ اپوکسیدی

اپوکسیدها ، بهترین نوع چسبهای شناخته شده ساختمانی هستند و بیشترین کاربرد را دارند. رزین اپوکسی که اغلب در حالت معمول استفاده می‌شود، معمولا دی گیلیسریل اتراز بیس فنل DGEBA)A) نامیده می‌شود و بوسیله واکنش نمک سدیم از بیس فنل A با اپی کلروهیدرین ساخته می‌شود. آمینهای آروماتیک و آلیفاتیک به عنوان عامل سخت کننده استفاده می‌شوند. این چسب‌ها به چوب ، فلزات ، شیشه ، بتن ، سرامیک‌ها و پلاستیک‌های سخت بخوبی می‌چسبند و در مقابل روغن‌ها ، آب ، اسیدهای رقیق ، بازها و اکثر حلال‌ها مقاوم هستند. بنابراین کاربرد بیشتری در چسباندن کفپوش‌های وینیلی در سرویس‌ها و مکان‌های خیس و به سطوح فلزی دارند.

 چسب‌های فنولیک 

وقتی که فنل با مقدار اضافی فرمالدئید تحت شرایط بازی در محلول آبی واکنش کند، محصول که تحت عنوان رزول شناخته شده و الیگومری شامل فنل‌های پلدار شده توسط اتروگرومتیلن روی حلقه‌های بنزن می‌باشد، بدست می‌آید. برای جلوگیری از تشکیل حفره‌های پر شده از بخار ، اتصالات چسب‌های فنولیک تحت فشار ، معمولا بین صفحات پهن فولادی گرم شده توسط پرس هیدرولیک سخت می‌شوند. بدلیل شکننده بودن فنولیکها ، پلیمرهایی از جمله پلی وینیل فرمال ، پلی وینیل بوتیرال ، اپوکسیدها و لاستیک نیتریل اضافه می‌شود تا سخت‌تر گردند.

چسب‌های تراکمی فرمالدئید 

تعدادی از چسب‌های مورد استفاده برای چوب نتیجه تراکم فرمالدئید با فنول و رزوسینول (1و3 دی هیدروکسی بنزن) هستند. بقیه با اوره یا ملامین متراکم می‌شوند.

چسب‌های آکریلیک

چسب‌های ساختاری شامل منومرهای آکریلیک توسط افزایشی رادیکال آزاد در دمای محیط سخت می‌شوند. منومر اصلی ، متیل متاکریلات (MMA) می‌باشد، اما موارد دیگری از قبیل اسید متاکریلات برای بهبود چسبندگی به فلزات بوسیله تشکیل نمکهای کربوکسیلات و بهبود مقاومت گرمایی و اتیلن گلیکول دی متیل اکریلات برای شبکه‌ای کردن نیز ممکن است مورد استفاده قرار گیرد.کلروسولفونات پلی اتیلن ، یک عامل سخت کننده لاستیک است و کیومن هیدورپراکساید و N,N دی متیلن آنیلین ، اجزاء یک آغازگر اکسایشی- کاهشی هستند. پیوند دهنده هایی که برای اتصالات محکم مصنوعی به استخوان‌های انسان و پوششهای چینی برای دندان‌ها استفاده می‌شود نیز بر مبنای MMA هستند و بطورکلی برای جسباندن فلزات ، سرامیک‌ها ، بیشتر پلاستیک‌ها و لاستیک‌ها استفاده می‌شود و اتصالات پرقدرتی را ایجاد می‌کنند.

چسب‌های غیر هوازی

چسب‌های غیر هوازی در غیاب اکسیژن که یک بازدارنده پلیمر شدن است، سخت می‌گردد. این چسب‌ها اغلب بر پایه دی متاکریلات‌هایی از پلی اتیلن گلیکول هستند. کاربرد این چسب‌ها ، اغلب در محل اتصال چرخ دنده ها ، تقویت اتصالات استوانه‌ای و برای دزدگیری می‌باشد.

چسب پلی سولفیدی

پلی سولفیدها در ابتدا به عنوان دزدگیر استفاده می‌شدند و یک کاربرد مهم دزدگیری لبه‌های آینه‌های دوبل می‌باشد. هر دو برای اینکه واحدها را باهم نگه دارند و مانعی در برابر نفوذ رطوبت ایجاد کنند. آنها به وسیله بیس (2- کلرواتیل فرمال) با سدیم پلی سولفید تهیه می‌شوند و به منظور کاهش قیمت از پرکننده های معدنی استفاده می‌شود. به عنوان نرم کننده ، از فتالات‌ها و معرف‌های جفت کننده سیلانی استفاده می‌شود و عامل سخت کننده آنها شامل دی اکسید منگنز و کرومات هستند.

سیلیکون‌ها

چسب‌های یک جزئی سیلیکون اغلب به چسب‌های ولکانیزه شونده در دمای اطاق (rtv) معروفند و شامل پلی دی متیل سیلوکسان (PDMS) با جرم‌های مولکولی در محدود 1600-300 با گروههای انتهای استات ، کتوکسیم یا اتر هستند. این گروهها توسط رطوبت اتمسفر ، هیدرولیز شده ، گروههای هیدروکسیل تشکیل می‌دهند که بعدا با حذف آب متراکم می‌شوند.چسب‌های سیلیکونی نرم و مطلوب هستند و دارای مقاومت محیطی و شیمیایی خوبی هستند. این چسب‌ها به عنوان بهترین پوشش برای استفاده در حمام شناخته شده‌اند.

نمایندگی فروش چسب چوب صنعتی