تاريخ انتشار : 1401/09/29 - 12:19
كد :10182
زیرسازی چوب پلاست
زیرسازی با شاسی فلزی متداول ترین روش زیرسازی چوب پلاست می باشد.
هنگام شروع عملیات زیرسازی می بایست نسبت به تراز نمودن سطح زیرین کار در هر دو جهت عمودی بالا به پایین و عرضی چپ به راست اقدام نمود.

انواع زیرسازی چوب پلاست
زیرسازی چوب اشباع شده
این روش از مناسب ترین شاسی ها برای زیرسازی انواع چوب پلاست در انواع دیوارپوش، کف و محیط تراس، بالکن، حیاط، اطراف استخر و ... می باشد.
از مزیت های چوب اشباع شده می توان به مواردی از جمله ضد آب بودن، ضد قارچ و باکتری، حداقل انقباض و انبساط در برابر دما و ضربه پذیری بالا اشاره کرد.
شاسی فلزی
شاسی فلزی مناسب ترین روش زیرسازی در مکان های پردد می باشد. از این روش برای زیرسازی چوب پلاست به عنوان نما، کفپوش، روف گاردن، آلاچیق، پرگولا، استخر، نیمکت، فلاورباکس و... استفاده می شود. در صورتی که تمامی استاندارد های لازم در نصب و اتصالات آن رعایت شود می توان گفت این روش یکی از بهترین نوع شاسی در زیرسازی محسوب می شود.
برای نصب چوب پلاست به عنوان نما از قوطی های فلزی 20*40 (سانتی متر) و برای نصب چوب پلاست برای کف از قوطی های 40*40 استفاده می شود.
شبکه بندی فلزی برای چوب پلاست کف و نما، نباید بیشتر از ۴۰ سانتی متر باشد.
زیرسازی آهنی می بایست تا حد ممکن سبک انجام شود.
در این روش قوطی های ضد زنگ به بستر زیرین پیچ و رول پلاک می شوند تا از جابه جایی پروفیل چوب پلاست جلوگیری کنند. باید توجه کرد که پروفیل های چوب پلاست عمود بر قوطی های فلزی باشند. پیچ برای اجرای نصب به زیرسازی پروفیل آهن، بهتر است از جنس گالوانیزه با طول مناسب باشد.
از مزایای استفاده از قوطی فلزی در زیرسازی پروفیل چوب پلاست می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سرعت بالای اجرای زیرسازی
- بدست آمدن سطح کاملا تراز برای اجرای چوب پلاست ها
- اجرای تراز های مختلف
- اطمینان از عدم نشست زیر سازی و به آن استحکام همیشگی پروفیل های چوب پلاست
- در مقابل مزایای ذکر شده معایبی نیز یرای استفاده از قوطی فلزی در زیر سازی پروفیل چوب پلاست وجود دارد:
- مشکلات خوردگی آهن در مناطق بسیار مرطوب
- هزینه بالای آهن آلات
استفاده از پدستال های پلاستیکی
در این چوب های زیرسازی روی پدستال ها نصب شده و پروفیل های چوب پلاست بر روی چوب زیرسازی نصب می گردد. پدستال ها انواع مختلفی دارند و دارای قابلیت رگلاژ می باشند.
نکات مهم در زیرسازی چوب پلاست
- اگر زیرسازی شما آهنی می باشد آن را رنگ بزنید تا زنگ نزند.
- به فاصله میان پروفیل های زیرسازی دقت کنید.
- زیرسازی باید بگونه ای باشد که برای کف نهایی شیبی حدود یک درصد ایجاد کند( برای هدایت آب)
فرآیند نصب پروفیل چوب پلاست بر روی زیرساز
ابتدا باید توجه داشت که تمام امور ساختمانی به اتمام رسیده باشد و تداخلی با اجرای چوب پلاست نداشته باشند. بعد از عملیات زیرسازی پروفیل های چوب پلاست را مطابق با نقشه و زیرسازی برش دهید. نصب پروفیل های چوب پلاست را از یک گوشه شروع کنید و تا انتها ادامه دهید. پروفیل های چوب پلاست توسط بست های خاصی به نام کلیپس روی زیرسازی محکم می شوند.