تاريخ انتشار : 1401/02/18 - 10:31
كد :10109
راهنمای انتخاب جنس مبلمان
تجهیز دفتر کار با مبلمانی مناسب شاید انتخابی دشوار بین هزاران گزینه از جمله دوام بالا، ظاهر شیک و قیمت مقرون به صرفه باشد. شاید علاقهی زیادی به ظاهر بادوام چوب طبیعی داشته باشید اما ممکن است در وسعتان نباشد؛ از سوی دیگر، اگرچه لمینت قیمت بهتری دارد، اما آیا دوام کافی هم دارد
یکی از سؤالاتی است که هر روز از مشتریان شنیده میشود این است: «آیا این میز از چوب طبیعی ساخته شده است؟» اگر بخواهیم به این سؤال صادقانه جواب دهیم باید بگوییم، در حال حاضر دیگر از چوب طبیعی و خالص برای ساخت وسایل چوبی استفاده نمیشود. اگر چوب خالص بخواهید باید زمان و هزینه بسیار زیادی صرف کرده تا چوب طبیعی خریداری کنید. در حال حاضر تقریبا برای ساخت بیشتر مبلمان و وسایل چوبی از ونییر یا لمینت استفاده میشود. شاید فکر کنید که چوبهای مصنوعی یا مهندسی شده دوام و کیفیت ندارد، اما این طور نیست زیرا با روشهای مهندسی، سازههای چوبی بسیار شبیه چوب طبیعی به نظر میرسند و دوام بیشتری پیدا کردهاند.

چوبهای مصنوعی و چوبهای طبیعی
جالب است بدانید که گاهی چوبهای مصنوعی در مقایسه با چوبهای طبیعی کارآمدتر هستند. برای مثال، چوب طبیعی دربرابر رطوبت، خراشیدگی و ساییدگی دوام کمتری نسبت به چوب جامد دارد. همچنین مراقبت از چوب طبیعی و خالص بسیار پیچیده و سختتر بوده و معمولاً افراد زمان کافی برای پرداخت مجدد، مراقبت و نگهداری از آن را ندارند.
لمینیت مادهای با دوام، مقرون به صرفه و قابل تغییر است که با فشار ورقههای کاغذ سنگین با ترکیبی به نام ملامین و تبدیل آن به رزین ساخته میشود. این فرآیند بعدها با لایهای تزئینی پوشانده میشود. زیبایی لمینت در تنوع طرحهای دکوراتیوی است که میتوان روی آن ایجاد کرد. طرح اصلی که روی اغلب سطوح لمینیت مشاهده میکنیم همان طرح طبیعی چوب است اما تنها به آن محدود نمیشود و هر طرحی را میتوان روی آن استفاده کرد. در پایان لایهای شفاف و محافظ بر روی آن کشیده میشود. برای تقویت استحکام کار و تولید محصولی که بتوان از آن در ساخت مبلمان و وسایل بادوام استفاده کرد باید لمینت را باید به لایهی مرکزی متصل کرد. فیبر و نئوپان دو نوع چوبی هستند که برای این منظور لایهی اصلی لمینت را تشکیل میدهند. محصول نهایی لمینت است که در ساخت و ساز مبلمان، کابینت، صفحات اوپن، پیشخوان و غیره استفاده میشود.
لمینت HPL و LPL
لمینت به دو گروه فشار بالا (HPL) و فشار پایین (LPL) تقسیم میشود. این تقسیمبندی نوع اتصال لمینت به لایهی اصلی را نشان میدهد. در لمینت HPL فشاری برابر با 70 تا 103 بار برای چسباندن لایهها اعمال میشود. همچنین در این فرآیند محصول بین 138 تا 160 درجهی سانتیگراد حرارت داده شده و برای اتصال بخشهای مختلف از چسب استفاده میشود.
از طرف دیگر در لمینیت LPL از چسب خبری نیست، اما درجه حرارت بالاتری بین 168 تا 190 درجه سانتیگراد اعمال شده و همانگونه که از اسم آن پیداست، فشار کمتری معادل 20 تا 30 بار برای اتصال به کار میرود. هردو پروسه دوام بالایی دارند اما لمینت LPL به صرفهتر است زیرا روند تولید آن برای کارخانه ارزانتر تمام میشود.