تاريخ انتشار : 1401/02/17 - 11:09
كد :10108
برسی علت ترکیدگی و تغییر رنگ دکهای چوب پلاستیک و اعمال تنها راهحلهای موجود
از آنجایی که چوب پلاست از ترکیب دو ماده چوب و پلیمر تشکیل شده است، بنابراین ازانقباض و انبساط قابل ملاحظه ای برخوردار می باشد که اگر این محصول توسط تیم نصب حرفه ای و بست مناسب بر روی زیر سازی اصولی نصب گردد، این انبساط و انقباضات مشکلی در پروژه چوب پلاستیک به وجود نمی آورد.
o وجود درصد بالای نسبت چوب به پلاستیک و ایجاد انقباض و انبساط شدید .
o وجود درصد بالای استعارات روی و یا صابونهای فلزی دیگر موجود در مستربچ مواد چوب پلاست که به دلیل ایجاد حالت نچسب بودن به قالب اکسترود و ایجاد حالت براقی سطح دکها استفاده میشود با این عوارض که از چسبندگی بین الیافی کامپوزیت کم میکند مخصوصاً بعد از اکسید شدن در برابر آفتاب.
o عدم رعایت حفظ استاندارد فاصله دکها تا زمین و زه کشی درست تا جایی که هنگام شستشو آب در زیر پانل انباشته شود و داخل دکها نفوذ کند و مدت زیادی بماند.
o شستشوی مدام با واتر جت و از بین بردن سریع لایه محافظ سطحی که همان استعارات روی است.
o انقباض و انبساط معکوس دو سطح زیری و رویی دکها، هنگامیکه در آفتاب شدید سطحرویی بعد از شستشو سریع خشک میشود ولی سطح زیری به دلیل آبگرفتگی همچنان خیس میماند و به دلیل عدم وجود فاصله مناسب تا زمین و عدم تهویه درست هوا این اختلاف دمای شدید زیر و روی دکها باعث ایجاد فشار و کشیدگی سطحی میشود تا جایی که از شیارهای مرکزی سطح دک ترک ایجاد میشود جایی که بیشترین نیروی کشش سطحی موجود هست و کمترین ضخامت هم داراست.

راهحل (درهنگام تولید)
o استفاده کم و مناسب از استعارات روی تا جایی که فقط به قالب نچسبد و وظیفه براقی را به عهده لایه رنگ گذاشته.
o حتیالامکان بعد از اکسترود بهتر است توسط یک دستگاه سنباده گندگی یا فرچهای، سطح دکها سنباده شود و حداقل لایه صابونی شکل مانده، کاملاً پاک شود سپس دکها از زیر یک آبشار رزین پلی الفین یا فشار اسپری عبور کرده تا تمام منافذ موجود و خرده چوبهای سطحی از رزین پلی الفین پایه پیویسی پرشده و دیگر جایی برای نفوذ آب و مواد شوینده نخواهد ماند و رزین پوشش سطحی، اتصال و نفوذ شیمیایی خوبی به تکههای متخلخل پیویسی هم انجام خواهد داد که سطح را کاملاً آبگریز مینماید که در صورت پردازش دوروی این رزین بر روی دکها این محصولات را برای استفاده در کف سازی شدیداً مقاومتر مینماید و از انقباض و انبساط شدید دورویه براثر نفوذ آب و اختلاف دما بهصورت قابلملاحظه ای جلوگیری مینماید.
o استفاده از روغن طبیعی و فوم پلی استایرن در مستربچ و حذف یا به حداقل رساندن استعارات یا صابونهای فلزی برای ایجاد نمودن حالت نچسبی.

راهحل ( در هنگام بازسازی)
o استفاده از پرایمر در شکافها و ترکهای ایجادشده توسط فرچه و اکتیو و چسبناک نمودن داخل ترکها.
o استفاده از بتونهای همرنگ دکها از جنس پیویسی و کربنات کلسیم و پر نمودن شکافها ( این بتونه به کامپوزیت چوب-پلاستیک جوشخورده و هنگام خشک شدن به جنسی شبیه پروفیل upvc تبدیل خواهد شد که البته قابلیت مخلوط شدن با خاک چوب را نیز دارد.
o سنباده سطحی دک بتونه خورده.
o استفاده از پرایمر شفاف یا رنگدانه دار پیویسی یا یو پی ویسی جهت اشباع نمودن تشنگی چوب-پلاستیک و پر نمودن منافذ موجود بین خردههای چوب و پلاستیک که در اثر عملیات اکسترود به وجود میآید و هماکنون لایه محافظی بر روی آنها نیست و سیر نمودن بافت چوبهای سطحی و بیرون زده، جهت عدم نفوذ آب و رطوبت از طریق سطح دکها.
o پردازش لایه کلر شفاف بر روی سطح پرایمر خورده که بهصورت فیلمی از پیویسی، نهتنها به سطح چوب پلاستیک جوش میخورد بلکه باعث ایجاد شدن لایهای شفاف و نرم با خاصیت عدم چسبندگی به خاک و حتی فضولات پرندگان میشود که ضد اسید، مواد شویند، بنزین و تینر نیزهست.