تاريخ انتشار : 1401/01/21 - 11:10
كد :10088
تفاوت رزین چوب ساختمانی و رزین اپوکسی چوب
به احتمال زیاد شما هم عنوان رزین اپوکسی چوب و المان های تزئینی و زیورآلاتی که با بهره گیری از آن تولید میشوند، را شنیده اید. شاید در وهله اول، تصور کنید که رزین ارائه شده در این بخش از کالاساخت همان نمونه ای است که در تولید محصولات تزئینی مورد استفاده قرار میگیرد، در حالی که باید بگوییم این محصول با رزین اپوکسی کاملا متفاوت میباشد.
رزین اپوکسی چوب در واقع یک ماده دو جزئی است که شامل پایه ی رزینی و هاردنر میباشد و خود به تنهایی خشک نمیشود. این محصول برای خشک شدن نیاز به ترکیب با هاردنر دارد و بنابر نسبت مشخصی که بر اساس فرمولاسیون و کاربرد آن ها تعیین میگردد با یکدیگر مخلوط می شوند. ساخت زیورآلات چوب، قاب های ترکیبی، شلف های رزینی و ... با تلفیق رزین اپوکسی و چوب یکی از کاربردی ترین فعالیت هایی است که به وسیله این ماده میتوان انجام داد.
رزین چوب ساختمانی اما محصولی یک جزئی و اماده به مصرف بوده که برای خشک شدن نیاز به هیچگونه ماده ای ندارد و به منظور ایجاد یک لایه پوششی و محافظتی بر روی انواع مختلف از چوب هایی که در اجرای یک سازه مورد بهره گیری قرار میگیرند، کاربرد دارد. رزین چوب ساختمانی، ظاهری شبیه به چسب ها داشته و در حجم های بالا به فروش میرسد. این نوع رزین چوب قیمت مناسب تری به نسبت اپوکسی ها دارد.

تفاوت رزین چوب پلاست و روغن جلا
یکی دیگر از مواد پوششی که برخی از افراد آن را با رزین چوب اشتباه میگیرند، روغن جلا میباشد و این در حالی است که روغن جلا کاملا ساختار متفاوتی با رزین دارد. روغن جلا حالتی مایع و چسبنده داشته که در ایجاد براقیت و جلا برای چوب ها مورد بهره گیری قرار میگیرد و از رنگ زرد و بوی چسب تیزی برخوردار است. این محصول هنگامی که بر روی چوب مینشیند رنگ چوب را کمی مایل به زرد میکند.
رزین چوب نیز همانند روغن جلا، براقیت و جلا زیبایی به چوب ها میبخشد، با این تفاوت که سبب تغییر در ظاهر این متریال نمیشود و علاوه بر جلا، موجب افزایش مقاومت و دوام چوب ها نیز میگردد. همچنین روغن جلا پس از گذشت مدت زمانی، جلای خود را از دست داده و باید تمدید شود اما رزین روی چوب سالیان سال در همان حالت اولیه باقی میماند.
موارد مصرف رزین چوب
ار رزین چوب بر روی انواع چوب هایی که در کف فرش، بدنه، پلکان، نمای داخلی و خارجی ساختمان و هر بخش دیگری، اجرا شده باشند، می توان بهره گیری نمود. این محصول در دکوراسیون چوبی منازل نقش به سزایی ایفا می کند و زیبایی بسیار زیادی به آن ها می بخشد. یکی از انواع چوب هایی که در نمای خارجی ساختمان بسیار مورد بهره گیری قرار می گیرد، ترموود میباشد. با توجه به این موضوع می توان گفت رزین چوب ترمو از کاربری فراوانی در ساخت نماهای چوبی برخوردار است.
مزایای استفاده از رزین چوب
از جمله مزایایی که استفاده از رزین برای چوب به همراه دارد، شامل موارد زیر می باشد :
• ایجاد قابلیت شست و شو آسان و بدون دردسر در انواع چوب یکی از مزایای این محصول است.
• رزین یا محافظ چوب نفوذ ناپذیری این متریال را در حد بسیار زیادی افزایش می دهد و از جذب آب و رطوبت در آن جلوگیری به عمل می آورد.
• این ماده آنتی باکتریال است و آلودگی، لکه و گرد و غبار را به خود جذب نمی کند، همچنین مانع از رشد باکتری، قارچ و کپک در سطح چوب می¬شود.
• افزایش مقاومت مکانیکی در چوب ها، از دیگر مزایای رزین میباشد.
• رزین سبب ایجاد مقاومت شیمیایی بالا در برابر اسیدها و بازها برای انواع چوب ها می شود.
• نارسانایی و تا حدودی عایق جریان الکتریسیته از دیگر ویژگی هایی است که رزین برای چوب ها دارد.